2:ans veckobrev v 10

På matten har vi i veckan bland annat jobbat med historiska tal. Vi har tittat äldre symboler för tal och pratat om vad de kan betyda. Vi har jobbat med att avrunda ex 42 är ungefär lika mycket som 40.

På svenskan har vi jobbat med meningar, frågor och utrop. Vi har pratat om skillnaden och tränat på att skriva egna meningar, frågor och utrop. Vi hann också med att träna vidare på dialog. Nu tränade vi på att blanda text med prat.

På bilden denna vecka läste vi först en text om en tjej som inte tyckte att hon kunde rita och måla, men med lite stöd i rätt riktning och träning blev hon bättre och bättre. Hon målade prickar och efteråt fick eleverna göra en svart prick med tusch och sen rita en bild utifrån sin prick. En del gjorde djur, andra gjorde färgglada mönster och andra olika sorters prickar.

På SO har vi jobbat vidare med religion och i veckan pratade vi om judarnas och de kristnas heliga böcker, och att de är lika. Vi lyssnade också på en berättelse från gamla testamentet om Noas ark.

Här är några bilder från veckans idrotts lektion.

Vecka 10

Måndag: Veckans grej – ett hoppfullt djur

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag: Idrott inne (ombyte och handduk). Ta med matteläxa.

Fredag: Läsläxa– kom ihåg boken och läskortet.

Trevlig helg!

//Betty & Maria

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *