3:ans veckobrev, v. 45

Denna vecka har vi påbörjat ett nytt arbetsområde i SO som handlar om människans uppkomst, samlande och jakt. Vi har lärt oss om hur människorna levde på jägarstenåldern och vilka redskap de tillverkade såsom fiskespön, yxor, spjut och pilbågar. Veckans grej var Colosseum.

I NO har vi avrundat arbetet om vår kropp och lärt oss om våra nerver och hur känseln fungerar. Vi undersökte hur fort en nervsignal rörde sig genom att stå i ring, blunda och i tur och ordning klämma höger hand på grannens axel tills ”nervsignalen” gått ett varv. Efter upprepade försök blev snabbaste rundan 2,3s 😉

 

I matten har vi jobbat med talföljder och att storleksordna tal med hjälp av positionstabeller. Idag på den praktiska matten spelade vi ett tärningsspel, först till 20, för att sedan träna på att skriva egna räknehändelser till en bild.

Eleverna har jobbat med ett arbetshäfte om sammansatta ord och särskrivning i svenska denna vecka. Vi har också jämfört vad som skiljer en faktatext från en berättande text för att därefter närläsa en faktatext om älgen och sortera fakta till rätt underrubrik.

 

Veckans avsnitt ur pantresan handlade om återvinning -hur sopor och avfall ska sorteras, på vilka ställen de olika soporna ska lämnas in och vad som händer med soporna efter inlämning.

Nu har simundervisningen äntligen satt igång. Det är många som längtat och eleverna gör redan framsteg i bassängen.

Ni som glömt ta med en glasburk till tusen lyktor kan ta med en på måndag. Läsläxan blir till onsdag istället för torsdag då det är studiedag på torsdag.

Mån: Ta med glosboken. Veckans grej, ledtråd: Svartvit nalle.

Tis:

Ons: Simundervisning (ta med badkläder + handduk). Läsläxa (ta med bok + läslogg)

Tor: Studiedag (fritids öppet)

Fre:

Ha en fin helg! /Maja

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *