F-klassens veckobrev v:36

Vilken härlig utedag vi hade i tisdags. Eleverna fick gå tipsrunda om allemansrätten, göra kolbullar, figurer av naturmaterial och leka lekar. När vi utvärderade veckan i dag så var det flera som tyckte att tisdagens utedag var det roligaste på hela veckan.

Veckans bokstav har varit Ss och vi har gjort superfina spindlar utav pappersrullar. De finns utställda i ett utav glasskåpen i hallen. Vi har också jobbat med Ss på Skolmagi-appen där eleverna får lyssna ut ljud i ord, skriva ord och se bokstaven Ss i en labyrint. Vi har också gjort  S utav bönor och skrivit Ss på tavlan. Detta gör vi för att befästa bokstaven och bokstavsljudet ännu mer. Det har även flyttat in en säl i sagoskogen. Nästa veckas bokstav är Oo.

Svaret på veckans grej var spindel. Vi fick lära oss att en spindel  alltid har 8 ben och att en spindel som heter Svarta änkan äter upp spindeln som den har parat sig med. Nästa veckas ledtråd är: gul krok.

I torsdags hade eleverna sin första läxa, flera hade glömt att ta med sig något på bokstaven Ss men vi löste det tillsammans med eleverna på skolan.

På veckans mattepass har vi jobbat med talen 0-3 och lika många. Vi kommer jobba vidare med det även nästa vecka.

Som rörelsepaus denna vecka har vi tränat på instruktioner. Eleverna fick korta uppdrag som de skulle utföra ute på skolgården.

På onsdag är det studiedag och skolan är stängd, Fritids är öppet som vanligt.

V.37

Måndag:

Tisdag: Idrott

Onsdag: Studiedag

Torsdag: Läxa

Fredag: Veckans grej, ledtråd gul krok.

Trevlig helg!

Tesan, Camilla och Matilda

Det här inlägget postades i f-klassen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *