1:ans veckobrev v.18

Idag hade vi faddertid tillsammans med 3:orna. De fick i sina fadderpar designa och måla en sten som de valde ut i höstas. De blev superfina. När de var klara fick de äta sin frukt tillsammans med sin fadderkompis utomhus.

I tisdags pratade vi om vad en bra lek är och hur man vet det. Vi gjorde ett Y-kort där vi skrev ner hur de tycker att man ser/hör/känner att det är en bra lek. Krigslekar kom vi överens om att det var en mindre bra lek. Efter detta gick vi ut för att leka en bra lek där vi tränade på att uppmuntra varandra under lekens gång. Detta gick hur bra som helst och vi skrattade gott tillsammans.

I matte har vi börjat på ett nytt kapitel som handlar om multiplikation och division. En del tyckte att det var lite svårt med att tänka på hur många grupper det är och blandar ihop det med hur många det är i varje grupp. Trots detta så tyckte alla att det var ganska lätt.

Förra helgen var Dino hemma hos Paula och de hann med att gosa med kaniner, titta på Valborgseld och åka fyrhjuling. Så härligt! Idag åker Dino hem med Janos så får vi höra om deras helg på måndag.

När Matilda och Tesan var i Eneryda för att hälsa på nya F-klassarna i torsdags så passade jag, Sofie, på att ha blivande 1:orna och Betty kom in till oss och hälsade på. Det var mycket mysigt och roligt för oss alla.

På fredag kommer vi att åka till Live i Älmhult för att titta på föreställningen ”Guldet” tillsammans med 2:orna. Det ska bli spännande att få se!

 

v.19

Mån: låna böcker

Tis: idrott

Ons: läsläxa

Tors: matteläxa

Fre: Föreställning ”Guldet” i Älmhult

Hoppas ni får en riktigt skön helg!

Sofie och Maria

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *