Fritids v18

Vi vill börja med att upplysa er om att det nu finns ett temporärt schema i IST för första delen (v.24-27) av sommarlovet. Detta vill vi att ni fyller i snarast. Lite längre fram kommer även den andra delen av sommarlovet som ett temporärt schema att fylla i.

Den här veckan har vi fortsatt med temat Natur. I måndags tillverkade barnen djur av naturmaterial. På SOL-tiden blev det pappersfjärilar. Ur läroplanen: Använda olika material, redskap och tekniker för att skapa. 

På tisdagen visades en film om djur och den var väldigt populär. Ur läroplanen: Bidra till att utveckla elevernas intresse för och kunskaper om natur. På mellanmålet lyssnade vi på en låt om allemansrätten. Den ville de sedan höra om och om igen. KÅDA sjunger Om Allemansrätten – YouTube

I onsdags gjorde vi djur av lera. De ska vi sedan måla nästa vecka. Ur läroplanen: Använda olika material, redskap och tekniker för att skapa. 

Igår tog vi fram USB-mikroskopet och det blev flitigt använt hela eftermiddagen. Barnen tittade på sina kläder, sin hud, olika sår och naturmaterial.

På tisdag är det Fritidshemmens dag. Då är även lediga barn välkomna mellan 14-15 (lägg i så fall in det i IST).

Trevlig helg önskar vi på fritids!!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *