1:ans veckobrev v:7

Då var det dags för terminens första lov; sportlovet. Klassen har börjat terminen jättebra och är flitiga och villiga till att jobba och lära sig nya kunskaper. Jag är helt säker på att resten utav läsåret ska fortsätta precis lika bra som nu.

På NO och bildlektionerna denna vecka har vi gjort domherrar och talgoxar. Vi har även gjort fågelmat och skrivit en beskrivning hur vi tillverkade fågelmaten. Veckan efter lovet ska vi göra blåmesar och faktatexter om fåglarna.

På veckas mattelektioner har vi jobbat vidare med ental och tiotal. Vi försöker att befästa det på olika vis genom att vi jobbar tillsammans med uppgifter på tavlan, i vår mattebok, två och två på Ipaden och med valfria färgläggningsuppgifter. Veckan efter lovet kommer vi att fortsätta med detta men även börja med att addera ental och tiotal.

Svaret på veckans grej var semla. Vi fick bl.a. lära oss att det även kallas fastlagsbulle och fettisdagsbulle. Det mest spännande var att en kung hade dött utav att han hade ätit för många semlor. Till veckan efter lovet så är ledtråden: Det högsta landlevande djuret.

Vecka: 8 är det sportlov

V:9

Måndag:

Tisdag: idrott

Onsdag:

Torsdag: Läsläxa

Fredag: Veckans grej

Ha ett skönt sportlov!!

Tesan

 

Det här inlägget postades i 1:an. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *