1:ans veckobrev v 45

Nu är vi tillbaka igen efter ett härligt höstlov. Tänk på att barnen har kläder som passar vädret nu när det börjar bli kallare.

I måndags firade vi 50 dagar i skolan tillsammans med F-klassen. Barnen samarbetade (en etta och en förskoleklassare) och gjorde pärlband med 5-hopp upp till 50. En del hann också med att lösa en 50-labyrint. Därefter letade varje par upp 50 saker utomhus. Som avslutning tittade vi på programmet Labyrint och åt popcorn.

Nu när Spökis snart varit hemma hos alla har vi börjat förbereda oss för att kunna skriva en beskrivande text om våra favoritsaker. Vi har tillsammans tränat på att fylla i en fyrfältare om Pernillas favoritsak och även kommit på adjektiv tillsammans. 

På elevens val har vi haft engelska och börjat med att lära oss färgerna. Vi har tittat på en film och testat en kooperativ övning som heter ”fråga fråga byt”, då minglar eleverna runt och byter färger med varann om man kan säga vad kompisen färg heter på engelska.

Idag har vi varit på en konster i Diö som hette Alfabetsmysteriet. Den handlade om bokstäver som försvann och det var flera sånger från ”Fem myror är fler än fyra elefanter”. Eleverna berättar att de gillade musiken, sångerna, instrumenten och att bokstäver försvann och hittades. Här är en sång om vokalerna som vi lärde oss https://www.youtube.com/watch?v=052Xr6qBfcw 

Inför nästa vecka är ledtråden till veckans grej Jordens närmsta granne och läsläxan är s. 45-47. Kom ihåg låneböckerna och läsbingot på måndag . 

Ha en fin helg!

//Betty & Pernilla

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *