F-klassen veckobrev v:39

För första gången denna termin så har det regnat ganska rejält på några raster. Tänk på att era barn har regnkläder och stövlar på skolan för vi är ute i nästan alla väder.

Veckans bokstav har varit A och vi har gjort A utav ananaser. Som bokstavssak var det bl.a. flera apor, aska, asplöv och Askungen. Nästa veckas bokstav är R. Glöm inte bokstavssak till torsdag.

Nu har vi äntligen börjat på ”hemliga halsbandet”. Eleverna har fått rita och måla olika pärlor i ett mönster. Detta mönster var hemligt för kompisarna. Mönstret lade vi i ett kuvert som stängdes. Nästa vecka ska de få börja på sitt egna halsband och sedan ge det till en kompis som ska fortsätta att pärla mönstret en stund, sedan ger de halsbandet till en annan kompis som fortsätter att pärla en stund och så håller man på så till halsbandet är färdigt. En ganska svår uppgift eftersom eleven får tänka om och börja på nya mönster ganska snabbt efter varandra.

På So-timmen i veckan så har vi fortsatt med vårt arbete om kamratskap. Vi har nu pratat om: Har man inte varit schysst ska man inte vara tyst och Säga förlåt på riktigt är faktiskt viktigt. Det handlade om att tala sanning, stå för det man gjort och om att säga förlåt och verkligen mena det.

image

Som veckans bilduppgift har vi gjort apor. Eleven har tränat på hur något som är liksidigt ser ut på andra sidan. Tex att det finns ett öga, en halv mun och ett öra på ena sidan och sedan likadant på andra sidan. Lite klurigt. Aporn blev jättefina och hänger nu i fönstret i klassrummet.

Nästa vecka börjar jag med utveclingssamtalen. Väl mött!

Trevlig helg!?

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *