Veckobrev 2-3, vecka 46

Denna vecka har det blivit lite mer höstväder med lite blåst och regn.

Vi har fortsatt vårt arbete med miniräknaren denna veckan och börjat prata lite om olika strategier vid huvudräkning. Någon förklarade att om man räknar med minus 9 kan man istället tänka minus 10+1. Någon annan förklarade att den fyller upp till nästa tiotal först. De är så kloka och lär varandra!

 

image

I mattegrupp ”stjärnan” har vi arbetat med algoritm inom addition, alltså uppställning. De lär sig snabbt och tyckte att det var ett bra sätt att räkna ut tal på. Tyvärr strular vår kopiator och jag har inte kunnat kopiera. Därför blev det inte något läxförhör på talen 15 och 16 idag utan vi tar det nästa vecka tillsammans med talen 17 och 18. De uppgifter de ska lägga till är 8+9, 9+8 och 9+9. På fredagar jobbar vi med problemlösning i par. Eleverna diskuterar och samtalar för fullt och tränar sig på att resonera och kommunicera.

På bilden arbetade vi med linjalen och tränade på att dra raka streck. Det var mycket jobb och alla hann inte färdigt, men några kom upp på väggen.

På onsdagar arbetar treorna med Världen. Vi har läst faktatexterna tillsammans och skrivit gemensamma faktatexterna om varje världsdel. Nu har vi tränat färdigt tillsammans och det är dags för treorna att använda det de lärt sig för att skriva en egen rapport. I onsdags gick vi igenom våra olika 6-fältare och pratade om en rapports särdrag. Vi gick också igenom hur vi ska använda oss av datorerna försatt söka information och för att skriva rapporten. Det ska bli roligt att se deras färdiga texter!

image

 

Tack för den här veckan och trevlig helg!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *