1:ans veckobrev v.22

I matte har vi arbetat på med talen upp till 100. Vi har tränat på att jämföra tal genom att använda ord som störst/minst och fler/färre. Idag tittade vi på olika talföljder och skulle klura ut vilken följd det var och även om de var rätt skrivna.

Under veckan har vi lärt oss om vad det är vi firar den 6e juni och att det faktiskt är flera saker som vi firar denna dag. De fick göra ett litet häfte om vår nationaldag med lite korta texter och frågor. Vi kom även in på ordet demokrati, vad det innebär och varför det är viktigt med demokrati.

Varje torsdag har vi rastaktivitet tillsammans med f-klassen och denna vecka testade vi en helt ny lek som ingen gjort tidigare. Det var en stafett där de skulle springa fram, hålla upp en rockring och sen skulle nästa krypa igenom ringen och hålla upp nästa ring. Väldigt rolig och alla kämpade på superbra!

I Läsresan har vi lyssnat på en saga och pratat om vad som är speciellt med sagor som t.ex. att talet tre oftast är med, den börjar med ”Det var en gång…) och handlar ofta om prinsessor/prinsar och jättar/troll.

Vi har också lärt oss om dubbelteckning vilket inte är så lätt. När vokaler låter lång och som i alfabetet ska det bara vara en konsonanter efter och när vokaler låter kort ska det vara 2 konsonanter. Sen blir det besvärligt när det helt plötsligt finns undantag från denna regel. Vi kommer att arbeta vidare med detta vid många tillfällen framöver.

v.23

Mån: Lovdag!

Tis: Sveriges nationaldag!

Ons:

Tors: Läsläxa

Fre:

Trevlig helg!

Sofie, Johan och Jannice

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *