F-klassens veckobrev v: 50

Detta har varit en mycket märklig vecka. Under alla mina 25 år som lärare har jag aldrig varit med om något liknande. Denna vecka har ungefär halva skolans elever varit frånvarande i feber och förkylning. Nu håller vi tummarna för att alla ska bli friska till nästa vecka.

Veckobrevet kommer att bli lite kortare denna vecka eftersom vi inte har gjort så många olika saker, då de som har varit frånvarande hade missat alldeles för mycket. De elever som har varit här har fått mycket hjälp och kunnat göra en hel del uppgifter färdiga.

 

Veckans bokstav har varit Kk och i dag har vi bakat kolakakor som vi ska äta sista skoldagen. Nästa vecka har vi ingen veckans bokstav eftersom det bara är tre skoldagar.

I tisdags firade vi Lucia i församlingshemmet. Eleverna sjöng så fint att inte ett öga var torrt. TACK föräldraföreningen för glögg, saft och pepparkakor.

På matten har vi jobbat med att befästa talen till 10. Eftersom vi har haft så hög frånvaro de sista veckorna så fortsätter vi med detta nästa termin.

Nissarna har hittat på bus även denna vecka. I går så hittade de inte sina luvor som vi fick hjälpa dem att leta upp. Efter en hel del letande så hittade vi dem. Vi blev sugan på att lära oss mer om tomten och  lärde oss  var tomten kom ifrån och vad tomte heter i USA.

Som rastaktivitet i torsdags fick eleverna göra snöänglar som några målade med vattenfärg.

V: 51

Måndag: Julpyssel

Tisdag; idrott

Onsdag: Skolan slutar 9:50.

Ha en fin fjärde advent

Tesan, Camilla och Matilda

 

 

Det här inlägget postades i f-klassen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *