2:ans veckobrev v 46

Veckan har gått snabbt eftersom det var studiedag igår.

 

I tisdags dekorerade vi våra ljuslyktor. Vi limmande fast silkespapper, men sparade formen av ett hjärta. Passa på att titta när lyktorna lyser i Hjärteparken ikväll.

Under veckan har vi avslutat kapitlet om multiplikation. Vi har undersökt och funderat kring skillnaden mellan ex 6×2 och 2×6 samt konstaterat att svaret blir samma. Vi har också jobbat med problemlösning och avslutad sen med kunskapsloggen. Tillsammans med treorna skrev vi idag räknehändelser som passade till multiplikation och spelade ett ”närmst 100” med tärningar.

Veckans matteläxa med 10:ans tabell var superlätt. 5:ans tabell är lite klurigare.

På NO:n har vi först parat ihop faktameningar om lukten. Eleverna skulle hitta rätt avslut till varje mening. Sen testade vi att smaka på en blandning av kanel och socker och samtidigt hålla för näsan, för att förstå att smak och lukt hänger ihop. Som avslutning skrev vi en gemensam faktatext om lukten. Vi har också hunnit läsa en bok om smaken och gjort ett smaktest med citron, salt, kaffe och socker för att hitta de olika smaklökarna; surt, salt, beskt och sött.

Vi har också jobbat vidare med att skriva faktatext så i veckan har vi skrivit om älgen, där vi pratar om de olika underrubrikerna och börjat planera för att skriva om rådjuret nästa vecka.

På musiken är arbetet med de kidnappade instrumenten avslutat och nu är det dags att börja öva inför advent och Lucia.

Vecka 46

Måndag: Veckans grej – väntans tider. 

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag: Idrott inne (ombyte och handduk). Ta med matteläxan.

Fredag: Läsläxa – kom ihåg boken och läskortet.

Ha en fin helg!

//Betty & Maria

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *