2:ans veckobrev, v. 16

Härligt att vara tillbaka och träffa alla elever igen efter påsklovet! Denna vecka har vi i bilden skapat och utformat ett valfritt motiv med lera. Vi har kavlat, format och byggt upp en relief/upphöjd bild som framträder mot en slät bakgrund.

På musiken har eleverna lyssnat på en musiksaga; Peter och vargen som komponerats av Sergej Prokofjevs. I sagan talar varje figur genom ett eget musikinstrument medan en berättare för fram handlingen. Eleverna fick rita figurerna medan de lyssnade på den berömda musiksagan.

Idrotten hölls denna vecka av tre elever från åk3. Som uppvärmning körde de en tagen-lek kallad ”Sol, vind och vatten” och sedan spelades det bandy.

I svenskan har vi pratat om antonymer/motsatsord och lekt en lek där eleverna skulle dra ett kort där det stod ett ord för att sedan gå runt i klassrummet och leta upp den kompis som hade fått antonymen/motsatsordet. Vi har också tränat på dubbelteckning (när två likadana konsonanter står efter varandra, t.ex.  ll, rr) och lärt oss att om vokalen innan låter lång ska det bara vara en konsonant efter. Låter den kort ska det vara två (t.ex. tal och tall). Svenskaläxan till nästa vecka (ord att stava) berör dubbelteckning. Nu har vi påbörjat ett nytt kapitel i Läsresan och den texttyp som fokuseras är instruerande text.

 

Vi har uppmärksammat att det är earth day/jordens dag idag genom att vi gjort ett quiz för att ta reda på hur miljövänliga vi är. Tänker vi på att släcka lamporna innan vi lämnar huset? Källsorterar vi? Åker vi bil när vi skulle kunna cykla? osv. Vi har under veckan tittat på ”Det lilla världslöftet – 8 regler för en bättre värld” som handlar om hur man ska leva för att ta hand om varandra och om vår planet.

I SO:n har vi pratat om vilka personerna på våra sedlar är. Vad heter de och vad gjorde dem kända under deras livstid? Detta ledde oss in på det nya kapitlet i Singmas matematikbok kring våra svenska sedlar och mynt. Ett roligt område där eleverna fick räkna med fysiska sedlar och mynt i olika valörer.

V. 17

Måndag: Bokcirkel (grupperna får en text som läsläxa till måndagen därpå)

Tisdag: Idrott med ombyte

Onsdag:

Torsdag: Svenskaläxa (ta med den lila mappen)

Fredag:

Ha en fin helg i vårvärmen! /Maja och Johan

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *