1:ans veckobrev v.9

Denna vecka har vi verkligen haft fint väder. Det är svårt att klä sig nu då det är mycket kallt på morgonen men varmt i solen framåt eftermiddagen. Tunna överdragsbyxor eller fleecebyxor kan var bra att ha med sig.

I måndags hade Sara ännu en lektion på temat Stopp min kropp. Då pratade de om vad man får och inte får göra med sin kropp.

Vi har börjat på att arbeta om vintern. Vi började med att de i grupper fick tänka på saker man hör, ser och känner på vintern. De fick sedan gå fram och skriva dessa på tavlan i ett Y-kort. Efter det tittade vi på en film och avslutade med att skriva en faktatext.

På bilden gjorde vi en vinterbild med vit färg på svart papper sedan fick de ta kort på varandra med ytterkläder på. Bilden klippte de sedan ut och limmade på sin vinterbild. De blev superfina.

Det är viktigt att ibland fokusera på vad vi faktiskt är bra på så i tisdags pratade vi om vad vi som klass är bra på eller har blivit bättre på. De fick prata i sina lärgrupper först för att sedan berätta för de andra. De kom på många saker!

På idrotten fick eleverna testa en ny lek som heter minutboll. De tyckte den var väldigt rolig.

I onsdags kunde vi äntligen börja i den nya matteboken. Detta kapitel handlar om talen upp till 40. De har fått träna på att hoppa 10-skutt. En del tyckte detta var svårt så träna gärna på det hemma.

Idag hade vi fått brev från Dino där han berättade att hen gärna vill följa med klasskompisarna hem över helgen för att se hur vi har det. Hen passade även på att duscha hemma hos Maria igår så att hen skulle vara helt redo för besök. Vi lottade och den som Dino följde med hem idag var Kalle. På måndag får vi höra om vad de har hittat på i helgen.

v.10

Måndag: Stopp min kropp!

Tisdag: idrott

Onsdag: läsläxa, matteläxa

Torsdag:

Fredag:

Trevlig helg!

Sofie och Maria

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *