3:ans veckobrev v 3

Vecka 3

Vi har jobbat med bråktal.

Vi har hålt i fotbollsskolan idag.

Idag har vi tittat på lilla Aktuellt.

Vi har haft No då jobbade vi om årstiderna.

Från Molly och Saga

———————————————————————————————————-

I måndags jobbade vi med problemlösning på matematiken. Vi hittade olika lösningar på problem som kunde ha flera svar. Under veckan har vi också startat upp nästa arbetsområde som kommer handla om bråk. Vi har tränat på att skriva bråk och pratat om att ex 3/3 är lika mycket som 4/4 och 5/5. Vi har också undersökt hur många lika stora delar som behövs för att det ska bli en hel ex ¼ och ¾. Idag jobbade vi också med att jämföra och storleksordna bråktalen.

Vi har också jobbat med våra årstider och månader, både genom att se film och läsa faktatexter. Vi har pratat om olika kännetecken för de olika årstiderna och samlat våra tankar i ett litet häfte. Det blir också en repetition månaderna, i vilken ordning de kommer och vilka som hör till vilken årstider.

På tekniken jobbade vi med ett intressant område som handlar om hur människan härmat tekniken för att uppfinna och utveckla olika saker.

På svenska har vi startat upp ett skrivprojekt kring att hamna på en öde ö. Alla fick samma början att utgå ifrån. Igår pratade vi om olika problem som skulle kunna uppstå på ön och hur de skulle kunna lösas.

Idag avslutade vi med att se Lilla aktuellt och göra ett nutidskryss kring olika saker de berättade om i programmet.

När det gäller läsläxan så kommer vi förhoppningsvis starta upp v 5 och då kommer det bli ett lite annat upplägg jämfört med hur vi gjort innan. Mer info kommer.

Vecka 4

Måndag:

Tisdag: Idrott inne (ombyte och dusch)

Onsdag: Engelskaglosor – ta med glosboken.

Torsdag: Idrott inne (ombyte och dusch)

Fredag:

Ha en fin helg!

//Betty och Pernilla

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *