F-klassens veckobrev v: 47

I måndags hände det något märkligt. När vi kom in från lunchrasten var hela vårt klassrum helt upp och nervänt. Det låg stolar huller om buller och någon hade tagit in pinnar och massa löv. På golvet stod det ett även ett rött hus. VEM hade gjort detta?? Vi samlade ihop oss och började klura. Kan det ha varit en tomte nisse, Iris eller Signes mormor eller kanske Jonathan i åk:2. Någon hade sett att någon i röd jacka hade smugit omkring, någon hade hört att dörren till klassrummet hade öppnats på något overkligt sätt, men ingen var säker. Vi var tvungna att dokumentera detta. Eleverna fick hämta sina Ipads och skriva och rita vem de trodde att det var. När vi kom till skolan i onsdags hade det hänt något konstigt igen. Någon hade lagt in en mjuk filt i huset och  klivit på väggen och upp på taket . Vem kunde detta vara, det såg ut som ett djurspår. Nu fick eleverna komma överens i par vem det kunde vara. Några höll fast vid tomte spåret medan andra trodde hund, lodjur eller kanske tom en katt? Undra om det händer något mer? Vi får väl se nästa vecka………

På veckans mattepass har vi jobbat färdigt med formerna. Nästa vecka är det dags för talen 7-10.

Veckans teknikpass handlade om suddgummit. Vi tittade på ett avsnitt ur mitt liv som grej och sedan designade eleverna sitt egna suddgummi.

Veckans bokstav har varit Ää och svaret på veckans grej var älgen. Nästa veckas bokstav är Tt och ledtråden är: Ren nalle. Kom ihåg läxan till torsdag.

I går började vi ett nytt lite kortare arbetsområde som ingår i våra traditioner, julen. Vi lärde oss varför vi firar advent. Nästa vecka ska vi prata om jultomten.

Vilken fin och stämningsfull adventssamling vi hade i dag. Vi sjöng adventssånger tillsammans, 3:orna läste fina verser och tände ljus i adventsstaken. Som avslutning på myset fikade vi på pepparkakor och saft.

V: 48

Måndag:

Tisdag: Idrott

Onsdag:

Torsdag: Bokstavsläxa Tt

Fredag:. Veckans grej, ledtråd Ren nalle

Trevlig första advent!?

Tesan och Matilda

 

Det här inlägget postades i f-klassen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *