Tvåornas veckobrev v.33

Nu har höstterminen äntligen kickat igång och första
skolveckan i årskurs två har flutit på fint i klassen. Vi har fått ta del av flera intressanta presentationer från varandra med väskor som innehöll alltifrån lego och leksakshästar till bilder på husdjur, Tv-spel, klistermärken och halsband. Det är så roligt att eleverna vågar och vill delge varandra tankar och funderingar kring stort och smått. Det är så vi lär och utvecklas i ett öppet och tillåtande klassrumsklimat. Vi har tillsammans utformat ”klassens framgångsstrategier” med punkter som påminner oss om hur vi bör agera i klassrummet för allas trivsel.

 

Första skoldagen inleddes med ”hitta någon som har…”, ett slags bingo då eleverna gick runt och frågade varandra vad de gjort under sommarlovet. Kul! Vi gjorde även en övning kallad ”Vem är jag” där barnen skrev ner svar på ett antal frågor om sig själva och klassen fick gissa vem personen i fråga var. De hade bra koll på varandra! Förväntningar på läsåret formulerades och det är många som ser fram emot att lära sig engelska och att ha slöjd som ju blir nya ämnen för barnen detta läsår. 

Eleverna kommer fortsätta med Singma som mattebok denna termin och vi har börjat arbeta med första kapitlet som behandlar addition och subtraktion 0–100.  En tekniklektion har också hunnits med under veckan då barnen fick sitta i mindre grupper och bekanta sig med en teknikpåse i vilken det låg olika föremål som de fick sortera under ”teknik” respektive ”inte teknik”. Intressant att höra hur grupperna resonerade! Vi kommer jobba vidare med teknikpåsarna ett tag framöver.  

Jag hoppas ni fick hem informationen kring vårt basläromedel i svenska, Läsresan, samt inloggningsuppgifter till elevwebben. Vi har börjat kika i Läseboken och lyssnat till den upplästa texten på webben.  

Som högläsningsbok läser vi Superhjältarna, del 5.  

Det är verkligen roligt att få lära känna era barn och Tesan har gjort ett toppenjobb som lämnat efter sig en så go klass! 

Vecka 34 

Måndag: Sara (kuratorn) kommer och träffar klassen och håller i ett pass om känslokunskap

Tisdag: idrott (ta med ombyte) och slöjd  

Torsdag: Lämna in läslogg + läxbok i stavning och grammatik  

Ha en fin helg!  

/Maja  

Ps: Har ni några tankar eller funderingar nås jag på maja.erlandsson@almhult.se  

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *