3:ans veckobrev v.15

Resten av terminen kommer vi att ha ganska korta teman i både SO och NO då det bara är några få saker kvar de ska läsa och vissa områden som bara repeteras. Så i SO denna vecka har de arbetat med hemortens historia. De har fått lära sig om Småland förr och nu men även om Älmhult förr och nu. De fick som avslut en uppgift där de skulle skriva en text om hur de tror att de kommer att leva och bo när de är vuxna.

I NO har vi arbetat med ekosystem och näringskedjor. Vi tittade på en film och pratade om producent, konsument och toppkonsument. Vi fortsätter med detta nästa vecka.

Thea och Edvin var det som höll i rastaktiviteterna denna vecka. I måndags hade de tagenleken Sjöbomben och i onsdags Klunsakampen. Jättebra aktiviteter!

3:orna har fått i uppgift av Tesan att planera en aktivitet som de ska hålla i på idrotten på tisdagar. Semmy och Adna skulle hålla i idrottslektionen för 2-3:orna i tisdags men Adna var sjuk så Semmy fick genomföra Skeppsbrott på egen hand. Bra planerat Semmy och Adna och bra genomfört Semmy.

v.16

Mån: engelska glosor

Tis: idrott med ombyte

Ons: läsläxa 60 min, veckans grej ledtråd ”stjärnfall på himlen”

Tors: idrott, slöjd

Fre: mimföreställningen Nu!

Ha en solig och skön helg!

Sofie

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *