F-1 veckobrev v:48

Det har varit en lite annorlunda vecka för oss i F-1 eftersom Nettan har varit sjuk måndag och tisdag och jag har varit på mattekurs onsdag. Så vi har haft matte tillsammans hela klassen och det har varit jätteroligt. I måndags pratade vi och gjorde mattelekar med en och två mer eller mindre. Vi tittade även på ”Livet i mattelandet”. Ett fantastiskt roligt och lärorikt program från Utbildningsradion. Detta avsnitt handlade om siffran 2, +,- och = och dess betydelse. På tisdagens mattelektion spelade vi mattespel och jobbade i matteböckerna.

Veckans bokstav har varit V och F- klassen har gjort fina V utav vaniljsocker, så det luktar fantastiskt gott utav vanilj i hela klassrummet. Veckans svåraste bokstavssak var vitaminer och gåtan var; Något man blir stor och stark utav? Klurigt värre. ? Nästa veckas bokstav är D. Malin som är förstelärare i svenska i vårt område var i går och lyssnade på ettorna när de läste sin läsläxa. Hon tyckte att eleverna var jätteduktiga. Nu är det är bara att jobba vidare med att läsa så ofta som det bara är möjligt. Ju mer eleverna läser ju bättre läsare blir de.

I dag har vi firat advent tillsammans med förskolan, kanonmysigt!  Och i måndags pratade vi om varför vi firar advent och vad advent betyder. Vi gjorde även fina stjärnor som hänger i lamporna i klassrummet.

Fredagen den 11 december kl:8:00 så firar vi Lucia tillsammans i Medborgarhuset.  Lucia kommer en elev i åk 3 vara och de övriga eleverna kan välja att vara tärna, stjärngosse, tomte eller pepparkaksgubbe/ gumma.

Ha en mysig första advents helg.✨

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *