1:ans veckobrev v.7

Denna vecka har vi försökt att arbeta klart i vår mattebok så att vi kan börja med den nya efter lovet. Vi har arbetat med problemlösning med både subtraktion och addition, ibland är det svårt att veta vilket räknesätt man ska använda sig av. De börjar dock bli säkrare och säkrare på detta. Matteläxan var de väldigt nöjda med så vi fortsätter så som vi gjorde, den nya läxan är till onsdag efter lovet.

I måndags hade Sara en ny lektion i Stopp min kropp! och då pratade de om olika kroppsregler. De pratade även om att man ska vara försiktig på internet och att det kan finnas människor där som kan luras. De pratade även om att man kan hälsa på olika sätt så som high five, kram, i hand. Efter det spånade vi vidare på just kramar och eftersom det var alla hjärtans dag så passade vi på att göra kramkort till någon vi ville ge en kram och skrev även varför.

Idag på musiken har vi pratat om att man kan uttrycka sig på olika sätt till exempel genom musik och dans. Vi provade på att dansa balett, flamenco och en indisk dans.

 

På idrotten lekte de sol, vind och vatten och även kinesiska muren. Kinesiska muren är en riktigt favorit.

Philip var här i måndags och tipsade om två nya böcker. Inspiration till läsningen på morgonen är alltid bra. På vår högläsning läser vi just nu om Nina som handlar om hur det är att bli storasyster.

I övrigt har vi arbetat med att göra klart lite olika saker som hamnat efter. De har städat sina lådor och satt in arbeten i sin pärm.

v.8 – Sportlov!

v.9 

Mån: Stopp min kropp

Tis: idrott

Ons: läsläxa, matteläxa

Tors:

Fre:

Ha ett riktigt skönt lov!

Sofie och Maria

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *